Gå till innehåll

SEO – Optimera din sida

Sökoptimering on-page

Att ha en bra on-page sökoptimering är riktigt viktigt då det underlättar för sökmotorer som Google, Bing,Yahoo och andra sökmotorer att komma åt informationen som finns på din hemsida lättare. För skulle man helt strunta i seo on-page optimering så kan det få stora konsekvenser både när det gäller dina inkomster och besökarantal på hemsidan. Din marknadsföring på internet skulle fungera dålig helt enkelt.

3 seo-tips som kan hjälpa dig komma högre på Google

I denna del av artikeln så kommer vi ta upp tre små seo-tips som du bör följa när du jobbar med seo på din hemsida. Om du följer dessa seo-tips så ökar det chansen att du hamnar på en högre placering på de sökord just du vill synas på.

Seo-tips 1 – Varje sida ska vara unik

Varje sida på din hemsida bör vara så unik som det bara går. Dvs det hjälper inte att du kopierar en artikel och publicerar den under en annan rubrik. Tvärtom så skulle det skada mer då sökmotorer är riktigt duktiga på att hitta så kallad ”duplicate content”. Så det du ska göra är att skriva unikt innehåll, titel och beskrivning på varje sida på hemsidan.

Seo-tips 2 – Lägg ner tid på titeln på varje sida

Som vi tog upp i ”Seo-tips 1” så är det viktigt att titeln (<title></title>) ska vara unik på varje sida. Det betyder dock inte att du kan skriva vad som helst. Utan titeln ska vara så tilltalande och relevant till ditt innehåll som det bara går. Anledningen att det ska vara så tilltalande som det bara går är på grund av att det är titeln som visas i sökmotorerna som rubrik på varje sökresultat. Skulle du ha en icke tilltalande titel så kommer ingen klicka på just din hemsida på t.ex. Google. Så titeln på varje sida är väldigt viktigt!

Seo-tips 3 – Använd bilder på varje sida

seo-tipsAtt använda bilder på varje sida är inte både snyggt utan väldigt smart också. Förutom att höja kvalitén för besökaren så kan du även få besökare ifrån Google bildsök. Det som är dock viktigt när du lägger in en bild på din sida är att du använder en så kallad ”alt text” på varje bild.

Ett exempel hur den koden skulle kunna se ut på en bild på en röd volvo v70:

<img src="volvo-v70.jpg" alt="Röd volvo v70" title="Röd volvo v70" />

Genom att enkelt lägga till ”alt=”Röd volvo v70” så ökar vi chansen att komma upp på Google bildsök om någon söker just på ”Röd volvo v70”.

Anlita en seo-konsult

Om du har en riktigt stor hemsida och inte har så mycket tid att ändra och fixa på din hemsida kan alltid anlita en seo-konsult för att göra jobbet för dig.

En seo-konsult kan inte bara hjälpa dig med sökoptimering utan han kan även hjälpa dig bygga länkar till din hemsida, vilket är mycket viktigt för att kunnas synas på de sökord man vill synas på.

 

Dela denna post med andra
Skapad av disruptive.nu